Inloggen / Registreren

Distributiecentra verlichting

Distributiecentra verlichten met LED

Industriële verlichting kiezen: dat kan een flinke klus zijn. Goede verlichting is erg belangrijk in een groot pand en heeft daarnaast ook invloed op de productiviteit en de veiligheid. Hoe meer licht, hoe beter. Het is dan ook van belang dat u voor een lichtniveau kiest dat het best bij uw distributiecentrum past. Zo zijn LED high-bays perfect geschikt voor panden met een hoog plafond.

Zorgeloos en veilig werken met LED verlichting

Veel fabrieken, magazijnen en werkplaatsen maken momenteel nog steeds gebruik van traditionele verlichting. De meeste distributiecentra in Nederland zijn ondertussen voorzien van LED verlichting. Echter zijn er ook nog steeds veel fabrieken die hele oude tl-buizen hebben hangen. De sterkte van deze Tl-verlichting gaat vaak snel achteruit. Daarnaast kunnen deze lampen tijdens koud weer gaan knipperen. Deze traditionele Tl-verlichting moet dan vaak worden vervangen, vanwege de kortere levensduur. Met goede ledverlichting kunt u deze problemen tegengaan en uw fabriek/ magazijn fantastisch verlichten. Tijd om de traditionele verlichting te vervangen!

Tl-buizen vervangen door LED verlichting

LED verlichting is in tegenstelling tot Tl-verlichting een stuk veiliger. Zo trilt LED verlichting niet. Dit is veel aangenamer voor de ogen en heeft als gevolg dat de medewerkers veel productiever zijn dan wanneer er veel trillingen in het licht zijn. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om LED verlichting in te stellen op verschillende kleurtemperaturen. Ideaal voor in magazijnen, fabrieken en distributiecentra. Tot slot heeft LED verlichting een veel lagere UGR waarde.

Energie besparen met LED

Er zitten enorm veel voordelen aan LED verlichting. Zo verbruiken deze lampen veel minder energie dan bijvoorbeeld Tl-verlichting. Wist je dat een ledlamp zelfs 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp en wel 90% zuiniger is dan een gloeilamp. Deze LED verlichting is zuiniger omdat al het licht één kant op straalt. Echter ligt de prijs van LED verlichting helaas wel hoger dan van bijvoorbeeld Tl-verlichting of halogeenlampen. Daarentegen haal je de kosten er na een tijdje wel weer uit, vanwege de lange levensduur en het lage energieverbruik.

LED verlichting van Waterproof Lights

Wilt u advies over de juiste verlichting voor uw pand? Neem dan gerust contact met ons op.