Inloggen / Registreren

Industriële LED verlichting

Juiste industriële verlichting is van groot belang binnen een bedrijf. TL-verlichting wordt vaak gebruikt in de industrie. Echter bespaart LED verlichting veel meer energie en is veel duurzamer dan TL-verlichting. Het is belangrijk dat er wordt gekozen voor goede, gecertificeerde verlichting, zodat er optimaal en veilig kan worden gewerkt.

Industriële verlichtingsarmaturen

Het kiezen van industriële verlichting kan een lastige klus zijn. Een groot bedrijf moet goed verlicht zijn. Goede verlichting heeft namelijk invloed op de productiviteit en veiligheid. Het is belangrijk om goed na te denken over de hoeveelheid licht die nodig is om uw pand te verlichten. Hoe meer licht, hoe beter. Er zijn verschillende soorten verlichtingsarmaturen. Klokarmaturen zijn bijvoorbeeld geschikt voor panden met een hoog plafond.

Wilt u advies over de juiste verlichting voor uw pand? Neem dan gerust contact met ons op.

Verlichting voor de voedselindustrie

Hygiëne en veiligheid zijn erg belangrijk in de voedselindustrie. De voedselindustrie is erg breed. Echter is het in alle industrieën van belang om producten zo verantwoord mogelijk te produceren. Daarom zijn er strenge normen vastgesteld op het gebied van verlichtingsrichtlijnen.

Zo moet de verlichting spatwaterdicht, splintervrij en stootvast zijn. Ook moet de verlichting van glad materiaal vervaardigd zijn en moet de verlichting makkelijk gereinigd kunnen worden. Verder mag er geen glas in de behuizing voorkomen en mag er niets in het productieproces vallen. Dit zijn enkele eisen die vast zijn gesteld voor verlichting in de voedselindustrie. Armaturen die voldoen aan al deze eisen zijn geschikt voor bedrijven in de voedselindustrie. Ons assortiment voldoet aan al deze eisen.

Energieverbruik LED armaturen

Een van de voordelen van industriële LED verlichting is het feit dat deze lampen veel minder energie verbruiken dan andere soorten verlichting. Een LED lamp verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp en is 90% zuiniger dan een gloeilamp. Dit komt o.a. doordat het licht één kant op straalt. LED verlichting is er in alle soorten en maten. De aanschafprijs van LED verlichting ligt hoger dan de prijs van een halogeenlamp of een gloeilamp. Echter zijn de kosten van een LED lamp snel terug te verdienen door de lange levensduur en het lage energieverbruik.

Behuizing materiaal

Ook de behuizing van LED verlichting is er in alle soorten en maten. Zo zijn er behuizingen bestaande uit kunststof, aluminium of staal. De behuizingen van Waterprooflights.nl zijn zowel water als hogedruk bestendig.

Eisen van verlichtingsarmaturen

Ook verlichtingsarmaturen moeten voldoen aan enkele eisen. Zo moeten de lampen en de regelapparatuur compatibel zijn met elkaar. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de manier van installeren. Mocht deze installatie niet correct worden voltooid, kan dit gevolgen hebben voor de goede werking van de apparatuur zelf of apparaten in de nabije omgeving die aangesloten zijn op dezelfde stroombron.

Geïnteresseerd in Industriële LED verlichting? Bekijk ons aanbod.