Inloggen / Registreren

Waterdichte LED verlichting

Overstappen van TL naar waterdichte LED verlichting? Goed plan! In deze blog vertellen we je onder andere wat een LED lamp is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn van LED verlichting.

Waterbestendige LED armaturen

Een armatuur is een draagconstructie voor één of meerdere lichtbronnen. De naam waterbestendige armaturen spreekt dan natuurlijk voor zich. Deze armaturen kunnen tegen water en zijn daarmee ideaal voor gebruik in een natte omgeving. Neem bijvoorbeeld een carwash, zwembad of in een voedingsfabriek.

Hoe werkt een LED lamp eigenlijk?

LED’s zijn kleine lichtbronnen die door bewegende elektronen via een halfgeleidermateriaal verlicht worden. De kleur van dat licht is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Maar ook van de elektronische schakeling en de omvang van de sprong die de deeltjes moeten maken. LED’s zijn niet groot. Een normaal lampje is maximaal een halve centimeter in doorsnede. Toch geven deze LED lampjes veel meer licht, terwijl ze veel minder energie verbruiken dan normale verlichting.

LED Verlichting

Voor- en nadelen van LED verlichting

Men kan er nu al van uitgaan dat LED verlichting, de verlichting van de toekomst is. Zeker na het zien van dit lijstje voor- en nadelen.

Voordelen:

Nadelen:

Nog niet overtuigd? Bekijk nóg meer voor- en nadelen van LED verlichting.

Wat zijn IP-waarden?

De IP-waarde geeft aan in welke mate verlichtingsarmaturen afgeschermd zijn tegen vaste voorwerpen en water. IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht en water.

Bekijk de meest voorkomende IP-waarden van lampen.

TL buizen vervangen door LED-verlichting?

Dat lijkt ons een goed plan! Door de enorm hoge efficiëntie van LED verlichting, kan er op eenvoudige wijze meer dan 60% energie bespaard worden. Daarnaast wordt de investering in LED verlichting, door onder andere de langere levensduur, enorm snel terugverdiend.

Bekijk ons assortiment waterdichte LED verlichting en armaturen. Mocht je er niet uitkomen of nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!