Inloggen / Registreren

LED Stalverlichting

De juiste LED-stalverlichting kiezen

Het is erg belangrijk om goede verlichting te hebben in stallen. Dit om de gezondheid van het vee te waarborgen. Doordat deze stalverlichting vaak een groot gedeelte van de dag brandt, verbruikt deze verlichting erg veel energie. Bent u op zoek naar de juiste LED stalverlichting? Dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende zaken:

 1. Kies voor het lichtniveau dat het best bij uw stal past.
 2. Kies voor de lichtkleur die het best bij uw stal past.
 3. Kies voor een armatuur en lamp met een hoge lichtopbrengst.
 4. Probeer de verlichting zo laag mogelijk te hangen.
 5. Benieuwd hoe u het maximale uit uw stal kan halen wat betreft de verlichting van uw stal? Laat dan een lichtplan opstellen.
 6. Kies voor verlichting die gedurende de gehele gebruiksperiode u het minste kost.
 7. Makkelijk en verantwoord met de waterstraal te reinigen.

Boerderij verlichting met LED

Goede verlichting is voor zowel mens als dier erg belangrijk. De meeste stallen in Nederland zijn ondertussen voorzien van ledverlichting. Echter zijn er ook nog veel stallen die de ouderwetse tl-buizen hebben hangen. De sterkte van deze TL-verlichting gaat vaak snel achteruit. Daarnaast kunnen deze lampen tijdens koud weer gaan knipperen. Deze traditionele TL-verlichting moet dan vaak worden vervangen, vanwege de kortere levensduur. Met goede ledverlichting kunt u deze problemen tegengaan en uw stal fantastisch verlichten.

Energiezuinige stal met ledverlichting

Is uw stal tussen de 10 en 24 uur per dag verlicht? Dan kunt u veel geld besparen als u led verlichting aanschaft. Zowel TL-verlichting als gasontladingslampen (LED High Bay) kunnen worden vervangen door ledverlichting. Zo kunt u al gauw 50% tot 65% verlichtingskosten besparen als u besluit om ledverlichting aan te schaffen. Daarnaast is er direct 100 procent lichtopbrengst zodra u deze ledverlichting inschakelt. Win-winsituatie dus!

Voordelen van LED-stalverlichting

Als u besluit om ledverlichting aan te schaffen bespaart u niet alleen op uw verlichtingskosten, maar draagt u ook bij aan een beter klimaat. Deze ledlampen zijn namelijk erg milieuvriendelijk en duurzaam. Graag vertellen we u alles over de voordelen van deze ledlampen:

 1. Met het gebruik van ledverlichting heeft u minder snel last van knipperende verlichting of schaduwen. Het vergroot dus de zichtbaarheid in uw stal.
 2. Middels een lichtplan kunt de ledverlichting optimaliseren, waardoor u zich beter kunt oriënteren in de stal.
 3. Ledlampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren. Een duurzame, milieuvriendelijke investering!
 4. Doordat deze ledlampen uw stal voorzien van meer licht, heeft u minder verlichtingssystemen nodig.

Waterdichte stalverlichting

Op zoek naar nieuwe verlichting om uw stal te verlichten? Dan raden wij u aan om waterdichte LED armaturen aan te schaffen. Deze zijn perfect geschikt voor LED TL-buizen. Daarnaast zijn de armaturen IP69K, waardoor ze heel makkelijk en verantwoord zijn af te spuiten. Tot slot is de kap van deze armatuur gemaakt van duurzaam polycarbonaat. Mocht u besluiten om deze waterdichte LED armaturen aan te schaffen, dan raden wij u aan om deze lampen tot ongeveer 6 meter hoogte te gebruiken. Is uw stal hoger dan 6 meter? Dan is LED High Bay verlichting ideaal om te gebruiken als stalverlichting. Deze High Bay verlichting geeft ontzettend veel licht, waardoor u een kleiner aantal van deze lampen nodig hebt. Scheelt weer in de kosten!

Ammoniakbestendige stalverlichting

Waterprooflights levert LED armaturen die ammoniakbestendig zijn en hierdoor ideaal zijn voor kippen-, koeien-en varkensstallen. Daarnaast zijn deze lampen spuitwater en stofdicht. Benieuwd welke verlichting het meest geschikt is voor uw stal? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen.